611. GREIDER – Maud Olofssons val…

MaudOlofsson_kommunist.jpg

Annonser

Om Dan Greider

Tjena...greiderbloggen.wordpress.com...där ses vi. Visa alla inlägg av Dan Greider

26 responses to “611. GREIDER – Maud Olofssons val…

 • HEMIMAMMA

  *ASGARVAR*

 • Anna

  Såg du Debatt i går? När s-politikern satt och försvarade att gamla låstes in obevakade nattetid – såna är dom, de röda!! Det blir inte humanare med en sådan regering…är fortfarande min åsikt. Möjligtvis blir det (så som klyschan lyder) att alla gamlingar kan få det LIKA dåligt.Däremot tycker jag att Alliansen gjort bort sig alltför mycket med hur de behandlat de sjukskrivna, så det blir blankt. Centern är inte aktuell, då de är mer moderata än Moderaterna och vill ta bort turordningsreglerna.Jag skulle samtidigt vilja fråga dig vilken bakgrund du har. Både du och din bror är uttalade vänsterpartister – detta beror antagligen på att ni fostrats så av era föräldrar. Med detta menar jag inte att ni inte tänkt själva, men sanningen är den att om våra föräldrar är någorlunda schyssta så formas våra åsikter och vår moral efter hur de tänker och de ger oss också ”känslor” inför politiken. I en del fall blir effekten den motsatta dock, och barnen gör tvärtom. Min pappa är uppvuxen i ett kyrkofientligt hem med troligen röda värderingar, och han blev kyrkomusiker och moderat (trots att han aldrig håller med dem i några frågor…).Annars är det ibland löjligt hur lika Lars Ohlys och Jesus läror är, och hur långt vänsterpartiet och kyrkan står från varandra – vems fel är det egentligen?

  • Dan Greider

   Många fel här. Min bror är socialdemokrat. Nej, vi är inte uppfostrade partipolitiskt på något sätt. Föräldrarna slet hårt och hade inte tid eller ork med sånt. Men vi fick alla (5!) med oss en outtalad…känsla…av att så många som möjligt ska ha det så bra som möjligt (ordet solidaritet hörde jag aldrig men nog var det innebörden)…och en känsla för att människor i marginalen (eftersom det fanns många sådana i föräldrarnas umgängeskrets) också är…just människor med känslor, intelligens, intressen, humor, sorg dvs allt det som gör en människa till människa – tvärtemot A:s mantra om det de kallar ”utanförskap” – konstiga, lata, dumma element som ska fösas in i fållan så de inte hittar på nåt dumt.Nej, alla röda är inte goda, kloka. …men i radion samma dag kunde man höra en urförbannad Ylva Johansson (s) uttala sig om de gamla som låstes in. Nu går vi och röstar rött och firar med en bag in box!!! KOM IGEN NU!!!

 • Silverstare

  Undrar om inte alla partiledare borde genomgå ett slags IQ-test så man kunde sålla ut de som är uppenbart för korkade för sitt och framförallt landets bästa? En slags efterblivenhetstest?Silverstare

 • Sirpa

  Nu har jag förtidsröstat..och på vad förstår du nog!=)

 • Summasummarum

  Det tröstar ett tigerhjärta att se dina alster…det ska nog gå bra det här..

  • Dan Greider

   Hej, hej!Host host! Underbara siffror i radion. 10% bakom.KOM IGEN NU SVENSKA FOLKET! RÖSTA RÖTT FÖR…FÖR…FÖR…FÖR…FAN!Tjo!

 • Mettemarionette

  2-0:)

  • Dan Greider

   Tjohej vad det går!Du är bjuden på festen!Alla som röstar rött är bjudna förstås!

 • Sebastian

  Snart kommer 3-0…;o)

 • Anna

  Varför skriver du ”många fel här” när jag bara ser ett – att din bror inte är vänsterpartist? Va?! : )

  • Dan Greider

   Vi har inte fostrats till vare sig vänsterpartister eller sossar. Där var fel nummer2!Men om du menar att vi fostrats i någon slags -återigen outtalad – anda av rättvisa, solidaritet och medkänsla – sådant som Alliansen inte står för – då har du rätt!Kom med i röda gänget! Vi ska ha fest!

 • Anna

  F ö kan jag ställa upp på bag in boxen, men jag ser inte att sossarna lever upp till sina ideal. Precis som kyrkan inte levt upp till sina vilket fått många att med rätta dra sig undan den. Förstår du vad jag menade med min förra kommentar?

 • Anna

  Det har jag med… men det gjorde mig inte till sosse eller vänsterpartist. Än i alla fall.Som sagt festen och vinet ställer jag upp på!

 • Summasummarum

  …hehe..det är nog något med din utstrålning…

 • Anna

  Ang att du inte ”förstår ett jota”: Jesus predikade i många avseenden just det som Lars Ohly ”predikade” i Utfrågningen i Svt. Medmänsklighet, kärlek, tolerans, att inte välja högre straff utan att visa på andra vägar, att inte döma då ingen är felfri själv. Ändå tar många vänsterpartister avstånd från kyrkan för att den genom sina handlingar gjort precis det motsatta, och varit allt annat än odömande och tolerant, genom historien. Precis på samma sätt resonerar de som väljer bort vänstern: Visst – prata kan de, men hur ser det ut i praktiken och hur blir samhället om de får makten? Blir det ett ”gott” samhälle för alla?Jag tror här att uppväxten ofta spelar roll. Även om inte föräldrarna fostrar barnen medvetet i en politisk riktning så gör det de omedvetet på olika sätt och som barn påverkas man. Därför kan två personer ha helt olika uppfattningar om vilken som är den rätta vägen politiskt, beroende på hur ens uppväxt såg ut, trots att båda har samma vision om ett gott och rättvist samhälle.

  • Dan Greider

   Se till historien så har vänstern uträttat en jäkla massa. Vi har/har haft ett rätt hyfsat samhälle med trygghetssystem, fackföreningar, löner, jämlikhet, barnomsorg – något som inte bara uppstått av sig själv. Och som absolut inte skulle ha funnits om högern regerat. Sen att de på senare tid har tappat riktningen och farten är sannerligen för bedrövligt. Men i alla fall – röstar du blått fortsätter nedmonteringen med raketfart. Klyftorna ökar. Allt kommer att bli…värre!

 • shyQ

  Skrattretande….

 • HEMIMAMMA

  4-0Kan hon inte välja rosé och ta miljöpartiet? jag har hört att det är på modet?

 • Anna

  Nix det kan jag inte. Jag väljer Vin Blanc, som det ser ut för tillfället.

  • Dan Greider

   Gott nog. Du lättar trycket för många (många!) i marginalen.Vitt vin är smaskens!

Vad tycker DU?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: